Skip to content
Menu

Over ons Gezellig (en vooral lekker) eten & drinken

De Krom - vroeger & nu

Aan de Oosteinde 6, net voordat deze over gaat in de kronkelende polderdijk Abbekesdoel, staat restaurant De Krom. Op deze plek, aan het schilderachtige riviertje de Alblas en een aftakking hiervan, begon De Krom ooit in 1861 als café. Ruim anderhalve eeuw en een rijke horeca historie later, is De Krom een moderne, sfeervolle brasserie waar het bijzonder goed toeven is. Met een crew die er alles aan doet om de gasten zich thuis te laten voelen. “Wij willen u laten genieten van onze gerechten, onze gastvrijheid, sfeer en service. Zowel in de brasserie als op het terras.”

Bjorn Rogmans

Dat Bjorn Rogmans ooit in De Krom zou terugkeren, stond voor hem vast.
“Dat dit vanaf 2018 als eigenaar zou zijn, had ik vooraf nooit bedacht.” In zijn tienerjaren hielp Bjorn al mee in De Krom. Hier pakte het ‘horecavirus’ hem, waarna studies aan de Middelbare en de Hogere Hotelschool volgden. Stages in Malta en Zuid-Afrika en het werken bij De Librije van meester-kok Jonnie en Therese Boer, scherpten zijn visie op gastheerschap en het runnen van een restaurant. “De Krom onderging een metamorfose – het interieur is geheel vernieuwd, maar de vertrouwde crew bleef – en nu ligt de focus op: Gezellig (en vooral lekker) eten & drinken! Dát is wat wij willen bieden. Zodat u de tijd even kunt vergeten en met een glimlach naar huis gaat!”

Pascal Rijsdijk

Net als Bjorn Rogmans heeft chef-kok Pascal Rijsdijk een lange band met De Krom. Sinds de ingrijpende veranderingen zwaait hij weer de scepter in de keuken. Zijn passie ligt bij vers, puur, eerlijk en – als het kan – biologisch koken. “Bjorn en ik bepalen samen de kaart. Daarbij leggen we de nadruk op verse seizoens-producten. We bieden eersteklas gerechten met vlees, vis of pasta. Maken alle sauzen zelf en bieden ook gevarieerd fingerfood voor wie minder uitgebreid maar wel smaakvol wil eten. Wij willen maar één ding: onze gasten verrassen met mooie, verzorgde topgerechten. Overtuig u zelf! Eet smakelijk!”

Reserveren

Gemakkelijk online of telefonisch: 0184- 69 12 82

Contact

De Krom Oud-Alblas, Oosteinde 6  2969AS Oud-Alblas

Nieuwsbrief

Volg ons op Facebook

Facebook Pagelike Widget